Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Омельченко Х$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
1.

Полумбрик М. О. 
Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. II. Механізм дії природних та синтетичних антиоксидантів і ліків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко, Т. П. Колотуша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 192-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_24
Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 398.746 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Полумбрик М. О. 
Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. Частина IIІ. Захист від оксидативного стресу і його наслідків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 124-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_16
Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 398.705 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Полумбрик М. О. 
Галактоманани в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, В. С. Костюк, М. С Совко, Х. В. Омельченко, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 916.959 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Омельченко Х. В. 
Комплекс йоду з β-циклодекстрином як функціональна добавка у технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / Х. В. Омельченко, М. О. Полумбрик, В. М. Пасічний, О. М. Полумбрик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_25
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.241 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Полумбрик М. О. 
Використання комплексу β-циклодектрину з йодом при виробництві варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, Є. О. Котляр, Х. В. Омельченко, М. М. Полумбрик, В. М. Пасічний // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 3. - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_3_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.491 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Полумбрик М. 
Хемілюмінесцентні і електрохімічні методи оцінки антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, Л. Баль-Прилипко, Х. Омельченко, О. Полумбрик // Продовольча індустрія АПК. - 2017. - № 3. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2017_3_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 447.907 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Полумбрик М. 
Оцінка антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, О. Полумбрик, В. Пасічний, Х. Омельченко, Л. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 6. - С. 5-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_6_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 174.699 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського