Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Омельченко Х$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
|
1. |
Полумбрик М. О. Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. II. Механізм дії природних та синтетичних антиоксидантів і ліків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко, Т. П. Колотуша // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 192-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_24 Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
| 2. |
Полумбрик М. О. Проантиоксидантна система організму людини, оксидативний стрес, його наслідки і шляхи подолання. Частина IIІ. Захист від оксидативного стресу і його наслідків [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, М. С. Совко, Х. В. Омельченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 124-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_16 Розглянуто механізм дії антиоксидантів природного і синтетичного походження, а також фармпрепаратів в організмі людини (окиснення ліпідів, протеїнів і вуглеводів). Зазначено, що антиоксиданти інгібують окиснення біологічних систем шляхом деактивації вільних радикалів, одноелектронного переносу, утворення хелатів, переносу атому водню, гасінням синглетного кисню тощо. Наведені дані свідчать про позитивний вплив на здоров'я людини природних антиоксидантів у межах фізіологічних доз.Зазначено, що оксидативний стрес виникає у випадку надлишку антиоксидантів в організмі людини. Для підвищення рівня антиоксидантного захисту рекомендовано антиоксиданти з харчових джерел, щоденне фізичне навантаження у вигляді помірних аеробних вправ, а також стійкий психоемоційний стан. Дефіцит мікроелементів, особливо Zn, Se, Mo, Mn, Co, зменшує активність таких радикал-генерувальних ензимів, як NAD(P)H оксидаза й ксантиноксидаза, а також активність і експресію антиоксидантних ензимів (супероксиддисмутаза, каталаза, глутатіон пероксидаза). Ці антиоксидантні ензими виробляються в організмі людини і є важливою ланкою захисту від дії вільних радикалів.
| 3. |
Полумбрик М. О. Галактоманани в харчових технологіях [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, В. С. Костюк, М. С Совко, Х. В. Омельченко, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_10
| 4. |
Омельченко Х. В. Комплекс йоду з β-циклодекстрином як функціональна добавка у технології варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / Х. В. Омельченко, М. О. Полумбрик, В. М. Пасічний, О. М. Полумбрик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 203-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_25
| 5. |
Полумбрик М. О. Використання комплексу β-циклодектрину з йодом при виробництві варених ковбасних виробів [Електронний ресурс] / М. О. Полумбрик, Є. О. Котляр, Х. В. Омельченко, М. М. Полумбрик, В. М. Пасічний // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 3. - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_3_10
| 6. |
Полумбрик М. Хемілюмінесцентні і електрохімічні методи оцінки антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, Л. Баль-Прилипко, Х. Омельченко, О. Полумбрик // Продовольча індустрія АПК. - 2017. - № 3. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2017_3_10
| 7. |
Полумбрик М. Оцінка антиоксидантної активності природних сполук [Електронний ресурс] / М. Полумбрик, О. Полумбрик, В. Пасічний, Х. Омельченко, Л. Баль-Прилипко // Продовольча індустрія АПК. - 2016. - № 6. - С. 5-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2016_6_5
|
|
|